Doorgaan naar hoofdcontent

Mijn belevenis van één jaar bloggen: De schaamte voorbij - of toch niet?

Op 15 oktober 2018 heb ik mijn eerste blog online gezet naar aanleiding van mijn bijdrage aan de uitzending van Brandpunt: pijn zonder oorzaak.De openheid waarmee ik mijzelf heb laten zien, inspireerde mij om meer te laten zien van mijn leven met chronische klachten. Fysiek betekent dit dagelijkse pijn en vermoeidheid. En mentaal is dit een combinatie van een posttraumatische stressstoornis, een eetstoornis en depressieve gevoelens. Daarnaast ben ik 100% afgekeurd en bestaat mijn dagelijkse leven niet uit een bloeiende carrière of een druk gezin, maar uit therapiesessies en proberen de dag door te komen op een behapbare manier. Het betekent vooral minder doen dan ik wil en genieten van kleine momentjes. 

Inmiddels is er ruim een jaar verstreken en heb ik 42 blogs geschreven en is mijn site ruim 10.000 keer bezocht. Ik ben op televisie geweest bij Brandpunt en heb in de Vriendin gestaan met een artikel. Op Instagram en Facebook groeit mijn aantal volgers gestaag.  Als ik deze feiten zo v…

10 things I love about myself

Inmiddels ben ik al bijna een jaar aan het bloggen. En ik ga zeker nog aandacht besteden aan hoe ik dit jaar ervaren heb. Nu vind ik het eerst tijd dat jullie mij nog een beetje beter leren kennen en deel ik met jullie 10 wetenswaardigheden over mijzelf. Mocht je gemist hebben wie ik ben, lees dan vooral ook deze blog: kennismaking.

1. Roze
Ik ben gek op de kleur roze. Het liefst gecombineerd met glitters. De roze layout op mijn blog geeft deze voorkeur misschien al een beetje weg. Het liefst zou mijn hele huis en mijn outfit elke dag bestaan uit de kleur roze, maar inmiddels heeft mijn volwassen zelf ook een stem gekregen en kan ik ook blij worden van andere kleuren. Ik doe wel mijn best om altijd elementen van roze te verwerken in mijn leven en leefomgeving. Zo hebben we een roze schutting in de tuin; is in de woonkamer één muur versierd met oudroze behang en kies ik het liefst roze bloemen voor in een vaas op tafel. En laten we vooral de roze tatoeage op mijn arm niet vergeten.


2. Monty
Monty is mijn lieve hondje. Ik ben heel blij met hem in mijn leven, ook al wil ik hem af en toe achter het behang plakken met zijn geblaf en stoute perikelen. Gisteren nog heeft hij op wonderbaarlijke wijze de kast met hondensnoepjes geopend en zichzelf voorzien van alles wat op zijn haphoogte beschikbaar was.
Ik ben dol op ons ritueel dat elke keer als ik thuiskom of vanaf boven kom dat we samen knuffelen op de bank. Zijn enthousiasme geeft mij energie. Het is bovendien bevorderlijk voor mij dat zijn ritme mij helpt om elke dag naar buiten te gaan en in de buitenlucht te bewegen.

3. Spiritualiteit
Ik geloof in energie. Energie is altijd om ons heen. Ondanks dat ik regelmatig moeite heb om te vertrouwen op mijn intuïtie vind ik het bijzonder krachtig dat we soms dingen weten zonder er een uitgebreide analyse aan te hebben besteed. Ik reinig ons huis regelmatig door het branden van witte salie om oude energie te laten vertrekken en ruimte te maken voor frisse energie. Daarnaast draag ik edelstenen en liggen die op tafel om hun ondersteunende werking te verzorgen.
Ik leg weleens de tarot voor mezelf en gebruik orakelkaarten. Af en toe heb ik een beetje extra begeleiding nodig in het leven en op deze manier kan ik mijzelf hier mee helpen. Daarom bezoek ik ook weleens een waarzegster om mij te helpen laten zien op welk pad ik mij nu begeef.

4. Planten
Ik krijg energie van groen. In de aarde wroeten en eigenhandig planten laten groeien vind ik magisch. Binnen in huis heb ik het liefst in elke kamer een of meer planten en ik word heel blij van een stukje border in de tuin. De tuiny forest die in november komt is dan ook weer een mooie stap in mijn plantenparadijs. Ik ben nog op zoek naar een plant voor in de badkamer en in de wc. Heeft iemand nog een idee over een plant die goed gedijt in het donker met af en toe wat kunstlicht? #durftevragen
En soms heb ik gewoon behoefte aan heel veel bomen om me heen met al hun energie en zuurstof. Het bos vind ik een fijne plaats om te vertoeven.

5. Yoga
Ik ga al op en af naar yoga sinds ik 16 ben. Yoga is voor mij de ultieme manier om mijzelf tegen te komen. Yoga leert mij om niet altijd het beste te willen, aangezien mijn lichaam niet in staat is om bepaalde houdingen aan te nemen. Maar nog veel belangrijker het leert mij te luisteren naar mijn lichaam en in een uitdagende houding los te laten.
Wat ik leer tijdens mijn yogalessen is ook toepasbaar in het dagelijks leven. Door mijn chronische klachten ben ik de verbinding met mijn fysieke lichaam verloren. Naast alle therapie en inmiddels de Reiki helpt yoga mij om weer op een zachte manier contact te maken.

6. Eten
Ik ben een echte lekkerbek. Ik kan goed koken en ik hou van lekker eten. Naast dat het mijn toevluchtsoord is en soms zelfs destructieve vormen kan aannemen op het moment dat ik mijzelf verlies in eetbuien, is eten voor mij ook gewoon heel belangrijk.
Ik kan zo genieten van een lekkere cappuccino of een maaltijd waarin alle kleuren van de regenboog voorkomen.


7. Accessoires
Mijn outfit maak ik het liefst af met matching accessoires. Ik heb twee lades vol met ringen, oorbellen, armbanden en kettingen om mij hierbij te helpen. Het geeft mij een extra vrouwelijk gevoel. Mijn favoriete souvenir van vakantieadresjes is dan ook een paar oorbellen. Elke keer als ik die oorbellen draag, denk ik weer terug aan die vakantie.

8. Boeken
Ik lees al vanaf kinds af aan veel boeken. Het liefst uit de bibliotheek, omdat ik zo’n gekke gewoonte heb dat ik elk boek maar één keer wil lezen, aangezien er zoveel andere mooie en interessante boeken zijn. Dit heb ik overigens ook met films en tv-series.
Op school en tijdens mijn studie heb ik veel lesboeken moeten lezen en tegenwoordig heb ik dat vervangen door zelfhulpboeken. Een ander soort ontwikkeling, maar nog steeds ontwikkeling. Ik merk dat door het lange ziek zijn mijn hersenen soms haperen. Ik kom niet op woorden of begrijp dingen niet zo makkelijk als vroeger. Gelukkig ben ik wel heel goed in het omschrijven van woorden, waardoor ik er samen met mijn gesprekspartner toch weer uit kom. Op de goede dagen lees ik en dat helpt om mijn woordkennis enigszins op peil te houden en mijzelf in een andere wereld te verliezen.

9. Speels
Ik ben dol op bordspelletjes. En ik maak vaak gekke grapjes en verzin liedjes. Dit komt ook voort uit het feit dat ik niet zo goed ben in het onthouden van de tekst van de echte liedjes en vaak blijf steken op één zin. Die ene zin herhaal ik dan veelvuldig tot ongenoegen van mijn omgeving.
Mijn vrienden en familie weten dat ik af en toe een beetje vervelend moet doen. Dit wordt erger als ik moe ben, maar de drang om iemand te plagen steekt vaak de kop op. Ik kan dan ook ontzettend lachen om mijn eigen grapjes.

10. Was buiten drogen
Een van de dingen die voor mij een geluksmomentje is, is het drogen van de was in de buitenlucht. De heerlijk frisse geur die dan aan mijn kleding hangt, vind ik zo fijn. Elke ochtend ben ik dan blij als ik weer een schoon shirt aantrek.
Daarnaast ben ik altijd op zoek naar manier om energie te besparen en dit is een eenvoudige manier. Goed voor het milieu en mijn portemonnee. Als ik het dan ook nog mag aanschouwen met een kop goede koffie met een stuk chocolade, ben ik in de zevende hemel.

Mocht je na het lezen van deze 10 wetenswaardigheden nog meer willen weten, stel vooral je brandende vraag. En nog leuker: wat zijn leuke feitjes over jou?
Als laatste uiteraard de 3 dingen waar ik trots op ben, zodat deze blog een opsomming bedraagt van 13 punten. Er wordt op verschillende manier naar het getal 13 gekeken. Ik kies er altijd voor om het niet te zien als een ongeluksgetal, maar als een geluksgetal net zoals de Italianen dat doen.

Ik ben dankbaar voor:
  1. Ik heb in de afgelopen 2 weken 3 keer een gezellige lunch gehad met 2 vriendinnen. Ik ben dankbaar voor deze vriendschappen. Ook al worstel ik soms met het laten zien van de moeilijke dingen in mijzelf, ik weet dat zij mij waarderen om wie ik ben. Daar zou ik zelf af en toe nog iets van kunnen leren.
  2. Vorige week maandag had ik een moeilijke dag, maar ik zat nog niet in de overbelasting. Ik heb toen goed voor mezelf kunnen zorgen en ben naar de yoga gegaan met mijn schoonmoeder. Toen ik thuis kwam had Frank het bad al voor me laten vollopen en heb ik nog genoten van het heerlijke warme water.
  3. Ik heb nu al 2 weken op rij een weekmenu gemaakt. Het helpt mij om het boodschappenlijstje te maken op een duurzame manier en het zorgt dat we gevarieerder eten. Ik word milder voor mezelf, doordat ik het prima vind om twee dagen hetzelfde te eten en het avondeten van de ene dag vaak de lunch van de andere dag te laten zijn.

Liefs, Fieni

NB.
Wil je meer lezen over mijn leven en strubbelingen? In deze blog verwijs ik naar de volgende blogs:

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mijn belevenis van één jaar bloggen: De schaamte voorbij - of toch niet?

Op 15 oktober 2018 heb ik mijn eerste blog online gezet naar aanleiding van mijn bijdrage aan de uitzending van Brandpunt: pijn zonder oorzaak.De openheid waarmee ik mijzelf heb laten zien, inspireerde mij om meer te laten zien van mijn leven met chronische klachten. Fysiek betekent dit dagelijkse pijn en vermoeidheid. En mentaal is dit een combinatie van een posttraumatische stressstoornis, een eetstoornis en depressieve gevoelens. Daarnaast ben ik 100% afgekeurd en bestaat mijn dagelijkse leven niet uit een bloeiende carrière of een druk gezin, maar uit therapiesessies en proberen de dag door te komen op een behapbare manier. Het betekent vooral minder doen dan ik wil en genieten van kleine momentjes. 

Inmiddels is er ruim een jaar verstreken en heb ik 42 blogs geschreven en is mijn site ruim 10.000 keer bezocht. Ik ben op televisie geweest bij Brandpunt en heb in de Vriendin gestaan met een artikel. Op Instagram en Facebook groeit mijn aantal volgers gestaag.  Als ik deze feiten zo v…

Kennismaking

Mijn naam is Josephine aka Fieni en ik ben 33 jaar. Ik woon in Zaandam samen met mijn straathondje Monty van 6 maanden uit Montenegro. In december krijgen mijn vriend en ik de sleutel van ons nieuwe huis in Montfoort. Een dorp waar ik direct verliefd op ben geworden met alle ruimte om te wandelen aan de Hollandse IJssel. Een spannende nieuwe fase met een verbouwing, samenwonen en een nieuwe start samen.

In juli 2016 ben ik uitgevallen uit het arbeidsproces na het lopen van de Nijmeegse Vierdaagse: 4x40 km. Nu ben ik al blij als ik een rondje kan lopen met de hond. Ik was werkzaam als docent op het mbo en gaf les aan apothekers-, dokters- en tandartsassistenten.

Maar eigenlijk speelt ziekte een rode draad door mijn leven. Ik vind ontzettend veel leuk en heb de neiging om daar helemaal voor te gaan. Ik ben in al dat enthousiasme het contact met mijn lichaam kwijtgeraakt. Mijn leven kenmerkt zich door actie gevolgd door verplichte rust, waarbij hetgeen ik kan steeds minder wordt en de ru…

Mijn opname in de kliniek deel 1

Mijn vorige blogs hebben toegeleefd naar dit moment, mijn eerste blog over de opname in de kliniek voor psychosomatiek. In mijn laatste blog over mijn zoektocht naar een diagnose heb ik verteld dat ik een geschikte kandidaat was voor een klinische opname van 6 maanden in de gespecialiseerde GGz-kliniek voor psychosomatiek inZeist.
Terwijl ik begin aan deze blog merk ik dat ik veel wil delen. De periode in de kliniek was voor mij heel intens. Het feit dat ik uit mijn eigen omgeving getrokken werd, gaf lucht om aan mijzelf te werken, maar zorgde er ook voor dat ik het gevoel had een dubbelleven te leiden. De wereld ging door en ik veranderde. De verbinding tussen mij en mijn omgeving is gaan wankelen. En werken aan jezelf is alles behalve eenvoudig, maar eerder een pad vol met diepe gaten, een rugzak vol bagage en een snelkookpan als hoofd. Zoveel informatie, vastgeroeste patronen die losgeweekt worden, en een continue stroom aan stilstaan bij jezelf. Het is eigenlijk niet te vergelijk…